Om Norsk Fletteri AS

Norsk Fletteri AS ble etablert av Kåre Uthaug i 1982. Da som en spesialprodusent av flettet tau og liner til fiskeribransjen. Bedriften har sitt utgangspunkt i lokalene Norsk Fiskeredskapsindustri AS / Johan Hansens Sønner AS i Kanalveien/Fjøsangerveien på Minde i Bergen. Her har det i generasjoner vært produsert produkter til norsk fiskerivirksomhet. Helt tilbake til da reperbanene ble tatt i bruk.

Siden etableringen har bedriften utviklet seg og lager nå flettet tau, liner mm. til en rekke bransjer også utenfor fiskeribransjen. Som for eksempel forskning, bygg og anlegg, offshore, møbelindustri, helsesektor, dykkerbransjen, idrettsanlegg ol. Vi lager mye spesialtau med ulike egenskaper i forhold til elastitet, styrke, fargekoder, ubrennbart, naturfiber etc. Nylon, polyester, polypropylen (ulstron), kevlar, nomex og bomull er noen av materialene som det lages tau av. Vi produserer også en rekke typer sikkerhets-/fallnett samt ballnett til idrettsanlegg.

Hele tiden er det investert i nye maskiner som har gjort driften mer effektiv, lønnsom og tilpasset nye krav og produkter. De brukte flettemaskinene som ble kjøpt i 1982 slites ut og det fornyes jevnlig med en del nye maskiner, men fortsatt er en av de store i drift etter over 60 års daglig bruk. I dag er vi den eneste bedriften i Bergen som produserer tau.

Foruten produksjonen av tau forhandler vi en rekke andre produkter til yrkes- og fritidsfiske. Vi har butikk og nettbutikk (www.norsk-fletteri.no) hvor vi har et stort utvalg av alle typer fiskeutstyr, tau, fortøyningsutstyr, flyteplagg, fiskegarn for sjø- og ferskvann. Butikken vår i Nordåsdalen 11 har Bergens største utvalg av fiskeutstyr, tau og fiskegarn. Der får du hjelp av våre dyktige ansatte, som selv er aktive fiskere og kan hjelpe med gode råd for valg av riktig fiskeutstyr og tau.

I 2003 flyttet virksomheten fra Kanalveien/Fjøsangerveien fordi bygningen vi var i skulle rives for å gi plass til et annet nybygg. Vi var derfor midlertidig 2 år i Laksevåg Industri hus.

Høsten 2002 kjøpte vi en industrieiendom i Nordåsdalen 11 sør i Bergen hvor vi flyttet inn i slutten av 2005. Dette bygget har vi siden den gang bygget på to ganger slik at vi nå disponener ca. 1700 m2. Vi har nå meget hensiktsmessige lokaler både for produksjon, lager og salgsvirksomheten i butikken vår. Våre privatkunder har adkomst med gode parkeringforhold på egen tomt i et område med mye annen virksomhet.

Siden starten i 1982 har Kåre Uthaug sine 3 sønner alltid vært medeiere i familiebedriften og delvis eller helt med i den daglige driften. I dag er det sønnen Georg Uthaug som er daglig leder. Blant de ca. 10 ansatte i bedriften er også 3. generasjon Maria Aurud Uthaug. Hun har ansvaret for økonomi og innkjøp til butikk og nettbutikk. 

I april 2023 hadde vi besøk av NRK1 og Norge Rundt som laget pauseinnslag fra Norsk Fletteri AS. Se gjerne dette på: https://tv.nrk.no/serie/norge-rundt/2023/DVNR04001523

Ta gjerne kontakt med oss eller vær velkommen innom for en hyggelig handel!

 

Din nettleser er utdatert!

For å kunne bruke alle funksjoner på nettsiden må du oppdatere nettleseren. Oppdater min nettleser nå

×